Verhalen‎ > ‎

Incidenten


Richard Groenendaal slaat toeschouwer

In 2001 in Diegem sloegen de stoppen bij de Nederlander Richard Groenendaal door, iemand uit het publiek had iets geroepen en het potje bij Groenendaal kookte over.

Hij liep naar de dader en verkocht die een welgemikte tik. Groenendaal werd uit de wedstrijd gezet, maar reed nog door tot 1 ronde van het einde. De zaak-Groenendaal werd uiteindelijk geklasseerd en de Belgische bond riep de toeschouwers op om zich sportiever te gedragen.


De trap van Wellens

Bart Wellens demonstreerde in 2005 in de Druivenveldrit zijn kunsten op de fiets. Door beledigingen en de modder en het bier dat hij over zich kreeg verkocht hij een trap richting de toeschouwer, die niet geraakt werd.


Nys knalt tegen dranghekken

In Aalter, 2006 gaat een zatte supporter doodleuk met een dranghekken op het parcours staan. Nys, die toen op kop reed kan het obstakel niet meer ontwijken en komt ten val.


Lars Boom krijgt het Belgisch publiek over zich heen

Lars Boom was wereldkampioen geworden in 2008 en het jaar daarop werd het WK georganiseerd in het Nederlandse Hoogerheide.  

De Belgen zouden absoluut wereldkampioen worden en het was dan ook allen tegen Boom. Ook de supporters deden goed mee en zorgden voor verbaal weerwerk tegen de Nederlander.

Niels Albert werd wereldkampioen, missie geslaagd dus voor de Belgen en mensen waren dan ook blij dat ze 'hem een lesje hadden geleerd.

Niet lang na het WK kondigde Boom aan dat hij zich op de weg ging toeleggen. In juni 2009 won Boom de...Ronde van België.

Het Albert-Nys incident, dat er geen was

In de Jaarmarktcross van Niel in 2009 deed Albert ogenschijnlijk de deur dicht voor Nys op de beklimming van de Rupeldijk. Nys vond het geen kwaad opzet, maar daar het publiek duidelijk een andere mening over en trakteerde de toenmalige wereldkampioen op awoert geroep. Albert jutte het publiek nog wat op met een handgebaar.

Albert liet na afloop weten dat hij zijn evenwicht verloor en niet had gezien dat Nys aan de binnenkant reed. Hij voegde daar toen aan toe dat hij begreep hoe Boom zich op het WK in Hoogerheide moest gevoeld hebben en sprak toen ook over de wissel naar de weg.


Albert ten val gebracht op BK Oostmalle

Op het BK van Oostmalle gaat Niels Albert onderuit, door een toeschouwer van de fiets getrokken. Uiteindelijk doet de onfortuinlijke toeschouwer zijn relaas van de feiten : 'Ik gleed uit in de sneeuw en was dronken maar niet stomdronken. Toen ik uitgleed raakte ik per ongeluk Niels Albert die een 20 meter verder dan ten val kwam'.

Albert hield een gebroken rib over aan het incident.